Bine ai venit
Categorii ale blogului
Ultimele comentarii
Fara comentarii
Căutare în blog
Etichete

Beneficiile otetului de kombucha

Posted on11 lună  în urmă
Favorite0

Oțetul de Kombucha este obținut prin fermentarea de lungă durată a ceaiului de Kombucha (30-60 de zile). Pe măsură ce trece timpul, drojdiile transformă zahărul în alcool. Apoi bacteriile consumă alcoolul și îl transformă în acizi benefici, cum ar fi acidul acetic si acidul gloconic. Astfel, oțetul de kombucha este de fapt un ferment de acid acetic.

Oțetul alb sau oțetul de mere conțin aproximativ 5% acid acetic. Oțetul de kombucha are doar 2% acid acetic.

 

 

Beneficii:

-          asigură un echilibru acido-bazic optim al sângelui

-          alcalinizează și echilibrează ph-ul intern

-          favorizează absorția calciului și potasiului

-          diminuează colesterolul rău

-          echilibrează tensiunea arterială

-          favorizează metabolismul glucidelor

-          stimulează metabolismul, datorită conținutului ridicat de enzime și bionutrienți

-          detoxifică ficatul

-          îmbunătățește digestia

-          stabilizează sucurile gastrice

-          neutralizează efectele nocive ale bacteriei Helicobacter pylori la nivelul mucoasei stomacale

-          reface flora intestinală

-          ameliorează spasmele intestinale

-          combate constipația

-          suprimă balonarea

-          elimină progresivă surplusul de lipide din celule, fiind foarte util în cadrul curelor de slăbire

-          contribuie la tratarea diabetului și a gutei

-          certe proprietăți antiseptice, antibiotice și regeneratoare

-          extern, pentru cicatrizarea și vindecarea rănilor, arsurilor, eczemelor, urticariilor etc.

 

 

Alte ultilizări ale oțetului de kombucha:

-          în alimentație, în diverse combinații: dressing pentru salate, pentru marinarea cărnii care devine astfel mai fragedă, murături, etc.

-          Pentru curățarea în profunzime a părului prin eliminarea reziudurilor acumulate la nivelul firelor de păr. Redă părului strălucirea și vigoarea. Se folosește o soluție formată dintr-o parte oțet de Kombucha și o parte apă. Această soluție se aplică zilnic pe păr, după șamponare, masând bine întregul scalp.

-          Tonifică și regenerează pielea prin stimularea vaselor capilare. De asemenea, ajută la exfolierea blândă a pielii, prin eliminarea celulelor moarte. Datorită proprietăților antiseptice, ajută la echilibrarea ph-ului pielii si elimină bacteriile ce pot cauza acnee.

 

 

Utilizare internă:

- dimineața, pe stomacul gol, 100 ml/zi la o cană cu apă.

 

 

Lasa un comentariu
lasa un raspuns

Meniu

Setari

Creați un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Conectati-va

Creați un cont gratuit pentru a utiliza lista de dorințe.

Conectati-va